Postet nga: hidrocentralet

Raporti: Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor lëshoi leje ujore për hidrocentrale pa shqyrtim profesional

Lëshimi i lejeve ujore për shfrytëzim të ujit për Hidrocentrale është bërë në kundërshtim me aktin nënligjor për leje ujore sa i ...

Aliu: Hidrocentralet pa leje mjedisore nuk do të lejohen të punojnë

Liburn Aliu, ministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, ka thënë se raporti i hartuar lidhur me operimin e hidrocentraleve në vend sugjeron që atyre që ...

Shumë shkelje nëpër hidrocentrale, por asnjë veprim ndaj tyre

Ndërtimi i hidrocentraleve në Kosovë është përcjellë me shkelje dhe tejkalime të shumta ligjore, si dhe dëmtime të rrjedhës së lumenjve, e shpeshherë objektet e hidrocentraleve ...

Rasti ‘Hidrocentralet’, Besim Beqaj dhe të akuzuarit tjerë para gjykatës më 1 dhe 2 korrik

Gjykata e Prishtinës ka caktuar seancat e ardhshme ndaj ish-ministrave të qeverisë “Thaçi 2”, në rastin e hidrocentraleve.

Apeli vendos në favor të 'KelKos Energy' për hidrocentralet në Deçan

Gjykata e Apelit ka refuzuar përfundimisht kërkesën për pezullim të përkohshëm të lejeve dhe licencave të KelKos Energy të lëshuara nga MMPHI dhe ...

MMPHI me grup punues për operatorët e hidrocentraleve

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu ka njoftuar përmes llogarisë së tij në Facebook se ka marrë vendim për themelimin e grupit ...

Ministri Aliu kërkon që shfrytëzimi i ujërave të bëhet me koncesion, në veçanti hidrocentralet

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës , Liburn Aliu ka kërkuar nga zyrtarët e ministrisë ta mbikëqyrin procesin e aplikimit fitimin e së drejtës ...

Ministri Aliu paralajmëron shqyrtim të lejeve të hidrocentraleve

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka paralajmëruar rishqyrtim të të gjitha lejeve e pëlqimeve të lëshuara për hidrocentralet.