Postet nga: Hekurudha

Pas lirimit nga akuza, reagon ish-drejtori i urbanizmit në Prizren

Ish-drejtori i Komunës së Prizrenit, Nijazi Kryeziu, ka reaguar pas lirimit të tij nga akuza në rastin njohur si “Infrakos”.

Hekurudha e Ukrainës rol thelbësor në luftë

Që nga nisja e luftës në Ukrainë, sistemi hekurudhor ka patur një rol kyç për transportin e qytetarëve, por edhe të udhëheqësve evropianë. Gjatë luftë...

BE-ja lejon transportin hekurudhor të mallrave ruse në enklavën e Kaliningradit

Trupi ekzekutiv i Bashkimit Evropian tha më 13 korrik se mallrat e sanksionuara ruse mund të kalojnë transit përgjatë territorit të BE-së përmes trenit, por theksoi rëndësinë ...

Disa të vdekur dhe dhjetëra të plagosur prej një aksidenti hekurudhor në Gjermani

Pas një aksidenti hekurudhor në jug të Gjermanisë me disa të vdekur dhe dhjetëra të plagosur gjendja është ende konfuze dhe ekipet e shpëtimit po vazhdojnë punën ...

Zotimet e ministrit Aliu për modernizimin e linjave hekurudhore

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, së bashku me përfaqësues nga Bashkimi Evropian dhe Sekretariati i Komunitetit të Transportit, kanë mbajtur një konferencë ...

Aliu: Po bëjmë përpjekje që rritja e çmimeve të mos ndikojë në projektin për modernizimin e hekurudhave

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, së bashku me përfaqësues nga Bashkimi Evropian dhe Sekretariati i Komunitetit të Transportit, kanë mbajtur një konferencë ...

Gjykimi për degradimin e hekurudhës në Prizren, dëshmitarja: Kemi vepruar sipas planit rregullues urban

Gjykimi për dëmtimin e hekurudhave të Kosovës në linjën Prizren-Klinë ka vazhduar me dëgjimin e dëshmitares së radhës Gjejlane Gjini, e cila fillimisht ...

Gjykimi për pronën e “Infrakos”-it, dëshmitari: Hekurudha nuk është dëmtuar nga ndërtimet përreth saj

Gjykimi ndaj shtatë ish-zyrtarëve të komunës së Prizrenit dhe zyrtarë të ndërmarrjes publike “Infrakos” ka vazhduar me dëgjimin e dëshmitarit Nexhmi Rama.