Postet nga: hapësira

India e vë në 'gjumë' pajisjen e saj në Hënë

India e ka fikur pajisjen e saj në Hënë - të parën që ka arritur ndonjëherë në polin jugor hënor - pasi e ka kompletuar detyrë...

Turqia zgjedh udhëtarët e parë që do t'i dërgojë në hapësirë

Turqia ka zgjedhur Alper Gezeravci dhe Tuva Cihangir Atasever si udhëtarët e parë hapësinor të vendit që do të dërgohen në hapësirë në tremujorin e ...

‘Autostrada Biennale’ lanson hapësirën e re për komunikimin ndëretnik

“Autostrada Biennale” ka lansuar sot projektin më të ri  “Hapësirat e përbashkëta”, të mbështetur nga Ambasada amerikane në Prishtinë dhe bashkëfinancuar nga Komuna e Prizrenit.

Një milion e gjysmë kilometra larg Tokës: James Webb ka arritur në destinacionin e tij

 

NASA fillon misionin për të studiuar asteroidet e Jupiterit

NASA nisi të shtunën misionin e parë të saj, për të studiuar asteroidet e planetit Jupiter të quajtura Trojan, dy grupe të mëdha shkëmbinjsh hapësinorë, ...

Ekspozita në kujtim të fëmijëve të vrarë e të zhdukur gjatë luftës në Kosovë ende pa hapësirë të përhershme

Në njërin nga muret e bodrumit të Bibliotekës “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, janë të shkruar emrat e 1024 fëmijëve të vrarë dhe 109 fëmijëve të zhdukur ...

Autostrada Biennale prezanton hapësirën për edukim dhe prodhim

Autostrada Biennale, nëpërmes një komunikate për media, ka shpjeguar se funksionon në dy forma: Njëra është ekspozita fizike që mbahet çdo dy vjet në hapësirë...

Si ndikon puna në hapësirë te astronautët burra dhe gra?

Rreth 564 njerëz kanë udhëtuar në hapësirë - 65 prej tyre gra. Kjo përkundër faktit se gruaja e parë në hapësirë, kozmonautja Sovjetike Valentina Tereshkova, ka ...