Postet nga: Hamdi Podvorica

Dosja e Prokurorisë për barnat nga Kina që u lejuan të futeshin në Kosovë

Ilir Dushi, i akuzuar nga prokuroria se si zyrtar në AKPPM bashkë me të akuzuarin tjetër Bersan Kolgeci kanë lëshuar 435 mijë e 124 banderola të barnave për kompaninë “...

Detaje nga seanca ndaj zyrtarëve të akuzuar të Komunës së Prishtinës

 

Prokuroria: Ish-vozitësit e dëmtuan buxhetin e AKP-së me fatura fiktive

Ka dështuar të mbahet seanca ndaj të akuzuarve Abdurrahim Avdyli, Amir Demolli, Ejup Gashi, Istref Dragusha , Arsim Leci, Petrit Gjoka dhe Nexhat Gjoka, të akuzuar për keqpërdorim ...

I akuzuari për terrorizëm: Nuk pranoj avokat, mbrojtës e kam vetëm Allahun

Në Gjykatën e Prishtinës ku gjashtë persona po gjykohen për terrorizëm, njëri nga të akuzuarit pretendoi se ata po arrestohen me qëllim që të ...

Afera e patentë-shoferëve: Kundërshtohet kërkesa që t’u ndalohet zyrtarëve t'i afrohen Ministrisë së Pal Lekajt

Në gjykatën e Prishtinës u mbajt seanca dëgjimore ndaj të dyshuarve për korrupsion në skandalin e patentë-shoferëve Defrim Bajraj, Selim Rrustemi, Fatos Ferizi dhe ...

Shtyhet gjykimi ndaj të akuzuarve për planifikim të sulmeve terroriste

Mungesa e anëtares së trupit gjykues Nushe Kukaj – Mekaj, bëri që të shtyhet gjykimi ndaj Bujar Behramit, Resim Kastratit, Gramos Shabanit, Albert Ademajt, Leotrim Musliut dhe Edona Halitit, ...

Pasojat e Heqjes Dorë nga Trashëgimia

Heqja dorë nga trashëgimia është paraparë me nenin 130 të Ligjit për Trashëgimi në Kosovë. Paragrafi 1 i këtij neni thotë: ”Trashëgimtari mund të heqë dorë nga ...

Dilema se Kush Duhet të Zgjidhë Trashëgiminë

Hyrja në fuqi e Ligjit të Noterisë dhe paqartësitë se si duhet të zhvillohet procedura kanë lënë dilema të shumta në mes të noterëve e gjykatësve ...