Postet nga: Grupi për Studime Juridike dhe Politike

Paditet Ministria dhe ZRrE-ja për lejet e KELKOS-it

"Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike ka dërguar sot në gjykatë rastin e saj të parë - një rast i cili ka të bëjë me të drejtë...

GLPS Me rekomandime për Komisionin Europian

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka publikuar analizën “Mekanizmi i Matjes së Bashkimit Europian rreth Politikave Themelore”, përmes së cilës ka studiuar mekanizmat e ...

Apostolova: Zbatimi i MSA-së Varet nga Puna e Kuvendit

Shefja e Zyrës së Bashkimit Europian në Kosovë Nataliya Apostolova ka thënë se zbatimi i Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit varet nga reformat që kalojnë në Kuvendin e Kosovë...

Matet Llogaridhënia e Rregullatorëve të Tregut

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS)paraqiti sot matjen e llogaridhënies për nëntë institucione të pavarura rregullatore.

Kosovës i Duhet Ende Punë për Implementimin e MSA-së

Grupi për Studime Juridike dhe Politike gjatë prezantimit të një raporti për zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit ka deklaruar se Kosova gjatë këtij viti ka ...

Sundimi i Ligjit, Sfidë në Rrugën Evropiane të Kosovës

Zbatimi i ligjit dhe reformat në sistemin e drejtësisë janë sfidat e Kosovës në rrugëtimin drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian (BE), u tha sot në ...