Postet nga: Greva

Këshilli i prindërve drejtuar SBASHK-ut: Pas 5 javësh, pyeteni veten se a ja ka vlejtur greva

Këshilli i Prindërve të Kosovës ka reaguar pas vendimit të Sindikatës së Arsimit, Shkencës dhe Kulturës që të pezullohet greva në arsim deri në ...

Reagimi i ministres së Arsimit pas pezullimit të grevës nga SBASHK-u

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka mirëpritur vendimin e mësimdhënësve që nga e hëna të fillojë procesi mësimor.

Pas më shumë se një muaji pezullohet greva në administratën publike

Greva e përgjithshme e punëtorëve të administratës publike e cila ka filluar më 25 gusht në Kosovë është pezulluar deri në janar të vitit të ardhshëm.

Kryetari i BSPK-së tregon se kur do dalin pagat për mësuesit grevistë

Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) Atdhe Hykolli ka thënë se pagat e grevistëve për muajin shtator do të dalin të hë...

Rrahman Jasharaj: Orët mësimore të humbura nuk do të zevendesohen

Kryetari I SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj gjatë konferencës së sotme ka deklaruar se orët e humbura gjatë grevës nuk do të zëvendësohen.

Pezullohet greva deri në janar 2023

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës ka njoftuar zyrtarisht të shtunën se kanë pezulluar grevën e filluar më 25 gusht në administratën publike dhe arsim deri ...

Përçahen mësimdhënësit

Shpresat që viti i ri shkollor mund të nisë më 3 tetor në të gjitha institucionet publike të Kosovës, nuk zgjatën shumë.

Devijimi i dialogut të munguar social

Mungesa e një marrëveshje në mes të Sindikatës së Arsimit dhe Qeverisë, ka bërë që Kosova të jetë vendi i vetëm në rajon që viti shkollor ...