Postet nga: grate e rikthyera

Gratë e rikthyera nga Siria dhe Iraku  nisin të shesin produktet e tyre

Deri në vitin 2019 të burgosurit në Kosovë ndiqnin vetëm disa programe të ngushta të trajnimit të cilat i aftësonin ata për ndërtimtari dhe bujqësi.

E kaluara ndjek të kthyerit nga zonat e konfliktit

Pak ditë pas kthimit në Kosovë, N* një nënë e cila përjetoi luftën në Siri dhe Irak e kishte kuptuar se një jetë e re me sfida ...

Modeli i ri- integrimit të grave të rikthyera nga Siria e Iraku përmes vetëpunësimit

Varfëria, kushtet e vështira ekonomike dhe niveli i ulët i edukimit vlerësohen të jenë në mesin e shkaktarëve të ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë.

Rrëfimi i grave që pasë luftës në Siri e Irak synojnë ta ndërtojnë jetën në Kosovë

Kanë kaluar më shumë se një vit prej kur 34 gra nga Kosova i  lanë kampet e refugjatëve në Irak dhe morën rrugën e kthimit për në ...

Aktakuza e radhës për një tjetër grua të rikthyer nga Siria

Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë ndaj A. M-Z. Për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist.

VIDEO - A ishin gratë e rikthyera nga Siria të keqpërdorura seksualisht?

Sonte në Emisionin “Drejtësia në Kosovë” u transmetuan ekskluzivisht detaje e dëshmi për 4 burrat, 32 gratë dhe 74 fëmijët të cilët pikërisht një javë më ...