Postet nga: GLPS

Lajçi: Ende nuk ka asnjë aktakuzë nga Gjykata Speciale

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka organizuar diskutim me temën “Gjykata Speciale në vitin 2019: Pritjet, problemet dhe pyetjet e mbetura”.

 GLPS me rekomandime për marrëveshjen finale të dialogut Kosovë-Serbi

Grupi për studime juridike dhe politike (GLPS) nëpërmjet një konference për media ka prezantuar një dokument me rekomandime për Marrëveshjen Finale të dialogut ndë...

Raporti: Qytetarët nuk u besojnë institucioneve të sundimit të ligjit

Grupi për Studime Juridike dhe Politike ka organizuar panelin e diskutimit me temën “Performanca e sistemit gjyqësor dhe prokurorial sipas këndvështrimit dhe vlerësimit të ...

Kosova veç në dy organizata të lidhura me OKB-në

Grupi për Studime Juridike dhe Politike paraqiti sot hulumtimin në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në organizatat e specializuara të Kombeve të Bashkuara.

Qeveria joserioze për zbatimin e Agjendës Europiane

Tri organizata kanë monitoruar zbatimin e Planit të Veprimit të Agjendës së Reformës Europiane

Gjashtë Mangësitë në Legjislacionin e Kosovës për Arsimin e Lartë

'Grupi për Studime Juridike dhe Politike' (GSJP) ka realizuar një draft analizë të politikave me titull “Mangësitë Ligjore në Legjislacionin e Kosovës në Çështjet Lidhur me Arsimin ...

INDEP: Të Ndalet Politizimi i Shërbimit Civil dhe i Institucioneve të Pavarura

Instituti INDEP, Instituti GAP dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) kanë shprehur shqetësimin e thellë përballë mosrespektimit nga Qeveria e Kosovës të Memorandumit të ...

GLSP: Ngecje e Kosovës në Planin për MSA-në

Në gjashtëmujorin e parë të vitit 2017, vetëm 34.8 për qind nga 241 masa që duhen zbatuar janë zbatuar nga institucionet e Kosovës në Lidhje me Planin Kombëtar ...