Postet nga: GLPS

GLPS e vlerëson me notën 5.5, 100 ditëshin e Qeverisë

Sipas Grupi për Studime Juridike dhe Politike, Qeveria Kurti 2 në treguesin e performancës së përgjithshme për këto 100 ditë ka shënuar një shkallë prej 5.5 nga 10 ...

Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike paralajmëron ankesë ndaj Kolegjit të Apelit që vendosi në favor të KelKos

Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike në kuadër të Grupit për Studime Politike dhe Juridike ka paralajmëruar ankesë ndaj Kolegjit të Apelit që vendosi në favor ...

Me padi - dy organizata kërkojnë anulimin e lejeve për hidrocentralin në Brezovicë

Organizatat GLPS e GAIA, kanë dorëzuar sot një padi për konflikt administrativ ndaj Autoritetit Rajonal të Pellgjeve Lumore në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit lidhur ...

Qytetarët nuk besojnë në barazi para ligjit, politikanët të paprekshëm

Qytetarët e Kosovës besojnë se jo të gjithë janë të barabartë përpara ligjit. Sipas tyre, politikanët kanë më pak gjasa që të ndëshkohen nga gjykatat ...

100 ditë të Qeverisë Hoti: Shumë zëvendësministra, pak gra, pak testime dhe shumë infektime e vdekje nga COVID-19

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka mbajtur konferencë për vlerësimi e 100 ditëve të Qeverisë Hoti.

GLPS rekomandon formimin e një grupi të unitetit politik për dialogun

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), konsideron se rezoluta, projektligji dhe platforma shtetërore për dialogun Kosovë- Serbi, kanë të meta dhe paqartësi serioze dhe ...

GLPS: Deklarata e Lekajt për ambasadorin e Zvicrës, skandaloze

Grupi për Studime Juridike dhe Politike ka reaguar ndaj deklaratës së ministrit të Infrastrukturës, Pal Lekaj për largimin e ambasadorit zviceran, Jean-Hubert Lebet duke e quajtur ‘...

GLPS: Ekipi negociator po e legjitimon presidentin Thaçi në dialog

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) e sheh ekipin e ri negociator të Kosovës, të bashkëdrejtuar nga Shpend Ahmeti e Fatmir Limaj si legjitimues të angazhimeve ...