Postet nga: GLPS

Kurti për reformat në administratën publike: Politikat e Kosovës janë drejt anëtarësimit në BE

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka organizuar konferencën vjetore për reformat në administratën Publike në Kosovë, sfidat, progresi dhe rruga përpara.

GLSP: janar-gusht 2022 janë raportuar 1852 raste të dhunës në familje

Gjetjet nga një raport i bërë nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) tregojnë se në periudhën janar-gusht 2022, në nivel vendi, në Policinë e Kosovës ...

Sulmet nga qentë endacakë, padi ndaj tri institucioneve shtetërore për mosveprim

Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike përmes Grupit për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) dhe dy qytetareve të Kosovës, të cilat kanë pësuar sulm nga ...

Gjykata shtyn ekzekutimin e lejes ujore dhe mjedisore për Hidrocentralin 'Lepenci 3' në Kaçanik

Gjykata Themelore në Prishtinë e ka shtyrë ekzekutimin e vendimeve për leje ujore dhe mjedisore për Hidrocentralin "Lepenci 3" në Kaçanik.

Kurti: Administratën publike e kemi trashëguar me probleme të shumta, do sjellim reformë

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka deklaruar se kanë trashëguar probleme të shumta në administratë publike e sipas tij, zgjidhja e tyre kërkon edhe një qasje transformative.

GLPS e vlerëson me notën 5.5, 100 ditëshin e Qeverisë

Sipas Grupi për Studime Juridike dhe Politike, Qeveria Kurti 2 në treguesin e performancës së përgjithshme për këto 100 ditë ka shënuar një shkallë prej 5.5 nga 10 ...

Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike paralajmëron ankesë ndaj Kolegjit të Apelit që vendosi në favor të KelKos

Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike në kuadër të Grupit për Studime Politike dhe Juridike ka paralajmëruar ankesë ndaj Kolegjit të Apelit që vendosi në favor ...

Me padi - dy organizata kërkojnë anulimin e lejeve për hidrocentralin në Brezovicë

Organizatat GLPS e GAIA, kanë dorëzuar sot një padi për konflikt administrativ ndaj Autoritetit Rajonal të Pellgjeve Lumore në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit lidhur ...