Postet nga: Gjyqesori

Raporti i OSBE-së: Ka mungesë të besimit në sistemin gjyqësor

Misioni i OSBE-së në Kosovë ka publikuar sot, më 05.06.2024, rezultatet e raportit “Nga Teoria në Praktikë” – Vlerësimi i efikasitetit të reagimit gjyqësor ndaj krimit të rëndë të ...

Gjyqësori në Malin e Zi dhe ndjekja penale e krimeve të luftës

Institucionet gjyqësore në Malin e Zi ende nuk i kanë hetuar dhe dokumentuar krimet e luftës të ndodhura gjatë viteve ’90, dhe se përgjegjësitë për kë...

DASH: Problemet me pavarësi të gjyqësorit dhe kufizimet në liri të mediave, ndër shqetësimet kryesore për Kosovën

Problemet serioze në pavarësinë e gjyqësorit, kufizime serioze në lirinë e shprehjes dhe të mediave, përfshirë kërcënime apo dhunë kundër gazetarëve, dhe dhuna ...

Bashkëpunimi gjyqësor mes Kosovës dhe Serbisë, kryesisht në letër

Përkundër marrëveshjes që kanë, Kosova dhe Serbia nuk bashkëpunojnë lehtësisht në çështjet penale.

Këshilli Gjyqësor "stimulon" padrejtësitë në Maqedoninë e Veriut

Këshilli Gjyqësor i Maqedonisë së Veriut duhet të pushojë së vepruari deri në transformimin e tij të plotë, zgjedhjen e anëtarëve të rinj, por edhe ndryshimin ...

AGK kërkon nga gjyqësori e prokuroria që t’i trajtojnë me prioritet rastet e dhunës ndaj gazetarëve

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) me rastin e Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit i është drejtuar me një shkresë prokurorëve dhe gjyqtarëve, ...

Vrasja e gruas shtatzënë, përfaqësues nga prokuroritë dhe gjykatat nuk morën pjesë në takimin e thirrur nga ministrja Haxhiu

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, gjatë ditës së sotme ka mbledhur grupin e ngushtë ndërministror pas vrasjes së gruas shtatzënë në oborrin e Klinikës së ...

Efikasiteti i dobët në zgjidhjen e lëndëve të kontesteve në punë, ngarkon sistemin e gjyqësorit 

Autore: Luljeta Beselica