Postet nga: gjykimi ne mungese

Gjykimi në mungesë sipas projekt-kodit të procedurës penale

Me vota unanime më 01 tetor 2021 është miratuar në parim projekt-kodi i procedures penale në Komisionin për Legislacion.

Sfidat e hetimeve të krimeve të luftës

Edhe pse kanë kaluar 22 vite që nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë ende shumë pak dosje të krimeve të luftës janë duke u gjykuar në ...

Miratohen ndryshimet e Kodit të Procedurës Penale për krimet e luftës në Kosovë

Tri ndryshime të paraqitura nga Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit për Kodin e Procedurës Penale janë miratuar sot në ...

Pasi për 2 vite nuk u gjykua askush në mungesë, Haxhiu paralajmëron ndryshime ligjore për ndjekjen e krimeve të  luftës

Ishte vite 2019 kur Kosova për herë të parë që nga paslufta e mundësoi zhvillimin e procedurave gjyqësore në mungesë të të akuzuarve.

Kërkohet urdhër arrest ndërkombëtar kundër dy personave për krime lufte në Kosovë

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka bërë kërkesë për lëshimin e urdhër arrestit ndërkombëtar kundër dy personave që akuzohen ...

Kodi i Procedurës Penale shkon në Kuvend pa përkrahjen e Komisionit të Ligjeve

Projekt-Kodi i Procedurës Penale është dërguar në Kuvendin e Kosovës pa përkrahjen e Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e ...