Postet nga: gjykatat

Kushtetuesja vërteton shkeljet e Supremes për mosgjykim të drejtë në rastin e aktorit të Teatrit Kombëtar

Gjykata Kushtetuese ka vendosur lidhur me rastin e parashtruar nga aktori Naim Berisha, për vlerësimin e kushtetutshmërisë së Aktgjykimit të 23.11.2022 të Gjykatës Supreme.

Padia e 8 gjyqtarëve për diskriminim në paga, KGJK jep sqarim pse ka ndodhur kjo situatë

Në muajin tetor të vitit të kaluar, KALLXO.com pati raportuar se 8 gjyqtarë nga gjykatat e vendit kishin paditur Këshillin Gjyqësor të Kosovës (KGJK) për, siç ...

Sistemit të drejtësisë i shtohen 15 gjyqtarë

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, me propozim të Këshillit Gjyqësor të Kosovës sot ka dekretuar 15 gjyqtarë me mandat fillestar.

“Mbajtës i familjes” – rrethanë lehtësuese për pronarët e bizneseve kur dënohen nga gjykata për aksidente në punë

Kur pronarët e bizneseve kanë dalë para gjykatës për aksidentet në vendin e punës të punëtorëve të tyre, gjykatat kishin marrë parasysh më shumë ...

Çka thotë Raporti i Progresit për efikasitetin e sistemit të drejtësisë të Kosovës?

Raporti i Progresit i BE-së për Kosovën për vitin 2023, i cili iu dorëzua autoriteteve kosovare dje, thekson se kapaciteti i gjyqësorit dhe prokurorisë për ...

KGjK kërkon anulimin e vendimit për ulje të pagave: Do të reduktojmë punën vetëm me shërbime esenciale

Këshilli Gjyqësor i Kosovës ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të anulojë vendimin për ulje të pagave të gjyqtarëve dhe prokurorëve.

MEDIA-PRESS

Nevoja për rritjen e cilësisë në hetimin e sulmeve ndaj gazetarëve 

Një hulumtim i BIRN i publikuar së fundmi për sigurinë dhe ndëshkimet e krimeve ndaj gazetarëve ka ngjallur reagime tek sistemi i drejtësisë.

Raporti i AIP-së: Gjykata dhe Prokuroria e Prishtinës me më së shumti ankesa krahasuar me të tjerat

Në kuadër të Javës së Informimit, Agjencia për Informim dhe Privatësi, sot ka mbajtur një konferencë me gjyqtarë, prokurorë, përfaqësues të mediave e organizatave ...