Postet nga: gjykatat e kosoves

Gjykata e Apelit me më së shumti aktgjykime të publikuara në korrik

Këshilli Gjyqësor i Kosovës ka publikuar 2500 aktgjykime në muajin korrik, prej tyre 2,402 aktgjykime me fokus departamentet penale, civile, ekonomike dhe administrative.

Dënimet e gjykatave për tentimvrasje në maj të vitit 2022

Brenda muajit maj të këtij viti, gjykatat e Kosovës i kanë ndëshkuar 3 persona për vepra penale të tentimvrasjes.

Si hartohen paditë për autorësi?

Një poezi e një autori apo një vepër muzikore, skulpturë, film, pikturë, etj., shumë shpesh rrezikon të kopjohet pa të drejtë. 

Kur kam të drejtë ta padis punëdhënësin?

Një punonjës në Kosovë i cili është larguar nga puna ose i janë shkelur të drejtat gjatë punës ka të drejtë që të padisë punëdhënësin.

Cila ishte përgjigjja e drejtësisë për 5 mijë dosjet e dhunës në familje?

Ndonëse për shumicën prej nesh shtëpia konsiderohet si vendi më i sigurt për të qëndruar, njejtë nuk mund të themi edhe për viktimat ...

Mbi 5 mijë dënime për vjedhje pylli 

Mbi 20 mijë qytetarë të Kosovës janë duke u ndjekur nga drejtësia për shkak se kanë dëmtuar ambientin, duke prerë drunjtë apo duke ndotur e degraduar mjedisin. 

Dosjet e heshtura të të drejtave të autorit

Njëri nga ligjet e rëndësishme që synonte të rregullonte përdorimin e të drejtave të autorit, edhe pse është miratuar në vitin 2013 ende nuk gjen zbatim.

Ngecjet e gjyqësorit në trajtimin e krimeve seksuale

Brenda një periudhe 5 vjeçare në Kosovë janë ngritur mbi 500 aktakuza nga prokuroria për vepra penale të dhunimeve dhe abuzimeve seksuale.