Postet nga: Gjykata Penale Ndërkombëtare

Gjykatësi i Gjykatës Speciale, Nicolas Guillou, zgjidhet gjykatës në Gjykatën Penale Ndërkombëtare

Nicolas Guillou, gjykatës në Dhomat e Specializuara të Kosovës (Gjykatën Speciale), pritet që këtë pozitë ta ushtrojë në Gjykatën Penale Ndërkombëtare (GJPN).

SHBA: Urdhër arresti për Putinin është i justifikuar

Presidenti i Shteteve të Bashkuara Joe Biden u shpreh se beson se vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare Penale për të ngritur akuza ndaj Presidentit Vladimir Putin është “...

Kryeprokurori i GJPN-së kundër krijimit të gjykatës speciale për krimet në Ukrainë

Kryeprokurori i Gjykatës Penale Ndërkombëtare (GJPN) kundërshtoi një propozim të Bashkimit Evropian për të krijuar një gjykatë speciale, të mbështetur nga OKB-ja, për ...

Tentoi të depërtonte në GJPN, kapet një spiun rus në Holandë

Shërbimi i inteligjencës holandeze arriti të zbulonte një agjent ushtarak rus që u përpoq të përdorë një identitet të rremë për të depërtuar në ...

BIRN financon projekte për të hulumtuar arkivat e rasteve të krimeve të luftës

BIRN ka dhënë grante për 13 gazetarë, historianë, artistë dhe aktivistë për projekte që eksplorojnë arkivat e Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë dhe gjykatat ...

Kryeprokurori i Hagës dënon mohimin e gjenocidit në Srebrenicë

Kryeprokurori në Mekanizmin për Gjykatat Penale Ndërkombëtare, Serge Brammertz, dënoi lavdërimin e kriminelëve të luftës dhe mohimin e krimeve të luftës, pë...