Postet nga: gjumi

Zgjohuni me alarmin e parë, minutat shtesë janë të dëmshme

Shumica prej nesh nuk kanë shumë zgjedhje për kohën kur zgjohen në mëngjes – përndryshe, rreth 85% e njerëzve nuk do të kishin nevojë të përdorin ...

Të zgjuarit herët në mëngjes dhe përfitimet në shëndetin tuaj

Siç edhe kishte thënë Benjamin Franklin, fjetja dhe zgjimi herët e bëjnë një njeri të shëndetshëm, të pasur e të mençur.

Këto janë përfitimet shëndetësore nëse flini menjëherë pas punës

Sipas të dhënave të paraqitura në konferencën vjetore të Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë në Londër, pjesa tjetër e pasdites është e lidhur me zvogëlimin ...

Ushtrimet e mbrëmjes nuk ju lënë pa gjumë

Presioni i punës dhe sfidat për të mbajtur familje kanë krijuar dinamizëm në jetën e gjithsecilit. Kjo ka bërë që njerëzit të kenë më ...

Studimi - ‘Sa më gjatë qëndroni në shtrat të zgjatet jeta’

 

Arsyet pse duhet të zgjohemi herët në mëngjes

Gjumi i mirë llogaritet 7 deri në 8 orë, por koha e zgjimit duhet të jetë herët në mëngjes.

Ndikimi i gjumit në punën e trurit tonë

"Unë jam i lodhur, kam nevojë për një pushim", është fjalia më shpesh që dëgjohet nga njerëzit. Sa pushim duhet në fakt që kjo të funksionojë - ë...

Arsyet pse meshkujt janë të lodhur vazhdimisht

Këto janë disa nga arsyet që mund të shkaktojnë një nivel të ulët të energjisë tek anëtarët e gjinisë më të fortë.