Postet nga: gjumi

Çfarë guxoni të hani para gjumit?

Disa njerëz thjesht nuk mund të flenë me “stomak bosh” pasi ndjehen të sëmurë ose të uritur.

Çaji që ju ndihmon të flini më qetë

Të privohesh nga orët e gjumit mund të jetë një ndër gjërat më shqetësuese për një njeri.

Pasojat e mungesës së gjumit

Gjumi i mirë është shumë i rëndësishëm. Është tejet vital, por pavarësisht kësaj mbetet komponent i neglizhuar i rutinës sonë.

Një natë pa gjumë nxit humbjen e kujtesës

Një studim i publikuar pak ditë më parë zbuloi se mjafton një natë pa gjumë për të nxitur humbjen e kujtesës.

Gabimet me gjumin që na plakin para kohe

Lista e gjërave që mund të na plakin është e pafundme. Ekspozimi i madh në diell, ëmbëlsirat dhe deri edhe pozicioni i gjumit mund të nxitin plakjen.

Si ndikon gjumi në punën e trurit tonë?

Jam i lodhur, më duhet pushim, fjalia të cilën shumica e njerëzve e thonë.

Kafeja që ju mban zgjuar 3 ditë rresht

Një kafene në Australi ka nisur të bëjë një kafe për ata që zgjohen me vështirësi në mëngjes. Sipas “Mashable”, kjo kafe që quhet “The ...

Këshilla për gjumë të mirë në netët e nxehta të verës

Me rritjen e temperaturave gjumi natën bëhet më i vështirë për pjesën më të madhe të njerëzve, por kjo nuk do të thotë që ...