Postet nga: gjumi

Gabimet me gjumin që na plakin para kohe

Lista e gjërave që mund të na plakin është e pafundme. Ekspozimi i madh në diell, ëmbëlsirat dhe deri edhe pozicioni i gjumit mund të nxitin plakjen.

Si ndikon gjumi në punën e trurit tonë?

Jam i lodhur, më duhet pushim, fjalia të cilën shumica e njerëzve e thonë.

Kafeja që ju mban zgjuar 3 ditë rresht

Një kafene në Australi ka nisur të bëjë një kafe për ata që zgjohen me vështirësi në mëngjes. Sipas “Mashable”, kjo kafe që quhet “The ...

Këshilla për gjumë të mirë në netët e nxehta të verës

Me rritjen e temperaturave gjumi natën bëhet më i vështirë për pjesën më të madhe të njerëzve, por kjo nuk do të thotë që ...

Zgjohuni me alarmin e parë, minutat shtesë janë të dëmshme

Shumica prej nesh nuk kanë shumë zgjedhje për kohën kur zgjohen në mëngjes – përndryshe, rreth 85% e njerëzve nuk do të kishin nevojë të përdorin ...

Të zgjuarit herët në mëngjes dhe përfitimet në shëndetin tuaj

Siç edhe kishte thënë Benjamin Franklin, fjetja dhe zgjimi herët e bëjnë një njeri të shëndetshëm, të pasur e të mençur.

Këto janë përfitimet shëndetësore nëse flini menjëherë pas punës

Sipas të dhënave të paraqitura në konferencën vjetore të Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë në Londër, pjesa tjetër e pasdites është e lidhur me zvogëlimin ...

Ushtrimet e mbrëmjes nuk ju lënë pa gjumë

Presioni i punës dhe sfidat për të mbajtur familje kanë krijuar dinamizëm në jetën e gjithsecilit. Kjo ka bërë që njerëzit të kenë më ...