Postet nga: Gazimestan

“Vidovdani” në Gazimestan pritet të sjellë mesazhe politike nga serbët

“…në Vidovdan, serbët, jam shumë i bindur, do të hedhin hapat e tyre në mënyrë paqësore në rrugën drejt lirisë së tyre”, ky është paralajmërimi ...

Aktakuzë ndaj personit që u arrestua dje gjatë manifestimit për Vidovdan

Prokuroria e Prishtinës ka ngritur aktakuzë ndaj personit i cili është ndaluar gjatë ditës së djeshme nga Policia e Kosovës në festën religjioze ortodokse të Vidovdanit.

Policia i kthen mbrapa qytetarët serbë që kanë veshur bluza me simbole e thirrje nacionaliste

Një serb është parë duke debatuar me policinë e Kosovës për shkak të bluzës më mbishkrime nacionaliste në Gazimestan të Obiliqit.

Policia mbledh bluzat e serbëve me mbishkrime nacionaliste në Gazimestan

Dhjetëra serbë janë mbledhur në Gazimestan të Obiliqit për të shënuar festën religjioze ortodokse të Vidovdanit.

Falsifikimet historike, misteret dhe të pavërtetat e Betejës së Kosovës së viti 1389 

Beteja e Kosovës e viti 1389, mbetet ngjarja më e manipuluar në historinë e popujve ballkanik, veçmas në hapësirën shqiptare dhe serbe. 

Arrestohet një i ri nga Mali i Zi

Një i ri nga Mali i Zi është arrestuar dje në hapësirën e monumentit në Gazimestan.

Kryeministri i Malit të Zi kërkon lirimin e malaziasit të arrestuar dje në Gazimestan

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, ka kërkuar nga autoritetet e Kosovës që të lirojnë qytetarin nga Podgorica i arrestuar dje në Gazimestan.

Festimi i humbjes në Gazimestan, 630 vjet pas

Rreth të 70-tave, një burrë i veshur me një bluzë të bardhë me fotografinë e Sheshelit, i ishte bashkangjitur festimit të shënjimit të Betejës së Kosovës, apo ...