Postet nga: gazi rus

Çfarë ndikimi kanë pasur sanksionet perëndimore ndaj Rusisë mbi eksportet e saj të naftës dhe gazit?

Që nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia, shumë shtete janë zotuar t'i japin fund ose t’i kufizojnë importet e tyre të naftës dhe gazit për t’...

'Putini e ka humbur luftën e gazit kundër Gjermanisë'

Rusia nuk mund ta përdorë më gazin e saj natyror për ta shantazhuar Berlinin. Gjermania i ka mbushur magazinat e saj pa ndihmën e Gazpromit dhe është ...

Shefi i energjisë në Katar: Evropa do t’i kthehet gazit rus

Shtetet evropiane prapë se prapë do t’iu kthehen importeve të gazit rus, ka thënë ministri i Energjisë në Katar, Saad Sherida al-Kaabi, njëherësh shef i kompanisë ...

Rusia lejon shtetet “jomiqësore” të paguajnë borxhin për gaz me valuta të huaja

Rusia do të lejojë shtetet “jomiqësore” që të shlyejnë borxhin e tyre për furnizimet me gaz natyror me valuta të huaja. Kjo mundësohet përmes ndryshimeve të ...

Si i dha fund Gjermania varësisë nga gazi rus?

Kur Vladimir Putin i mbylli rubinetat e gazit në Evropë, Gjermania më shumë se shumë vende tjera i frikësohej një dimri me ndërprerje të furnizimit me gaz. Ministrat ...

Putin i ofron Evropës gaz përmes 'Nord Stream 2', Gjermania e refuzon

Presidenti rus, Vladimir Putin ofroi të mërkurën rifillimin e furnizimit me gaz në Evropë përmes pjesës së paprekur të gazsjellësit "Nord Stream 2". 

Komisioni Europian - Bruksel

Liderët e BE-së pa marrëveshje për çmimin tavan ndaj gazit rus

Liderët e Bashkimit Evropian janë pajtuar që të japin më shumë ndihmë financiare dhe ushtarake për Ukrainën, por ata nuk arritën ndonjë pajtim lidhur me vendosjen ...

Rusia djeg gaz teksa rriten çmimet e energjisë në Evropë

Teksa çmimet e energjisë në Evropë sa shkojnë e rriten, Rusia është duke djegur sasi të mëdha të gazit natyror, sipas një analize që ka siguruar transmetuesi britanik, BBC.