Postet nga: gazetarët

Kryetari i bordit: Në RTK ka më shumë redaktorë sesa gazetarë

Kryetari i Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës (RTK), Besnik Boletini ka deklaruar së në transmetuesin publik janë 80 redaktorë e vetëm 60 gazetarë.

AGK: Numri i kërcënimeve dhe sulmeve ndaj gazetarëve është rritur

Numri i kërcënimeve dhe sulmeve në drejtim të gazetarëve e mediave, të raportuara në Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës - AGK, ka shënuar rritje ...

MEDIA-PRESS

AGK falënderon dhe uron gazetarët kosovarë

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës falënderon të gjithë kolegët gazetarë, kameramanë e fotoreporterë për punën e palodhshme përgjatë vitit 2021.

Reporterët pa Kufij: Numër rekord i gazetarëve të arrestuar në botë

Organizata Reporterët pa Kufij (RSF) thotë se 488 gazetarë dhe punëtorë të mediave aktualisht janë të burgosur në shtete të ndryshme.

Numër rekord i gazetarëve të burgosur më 2021

Numri i gazetarëve të burgosur në mbarë botën shënoi rekord të ri në vitin 2021, tha Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve.

Liria e medias dhe krimet e luftës në Siri 

Kur bëhet fjalë për dokumentimin e provave të krimeve të luftës në Siri, gazetarët dhe civilët ishin ata që udhëhoqën. Dokumentari “Bringing Assad ...

CPJ dënon projektligjin iranian për kufizime të internetit

Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve (CPJ) shprehu shqetësimin pasi parlamenti iranian po e procedon një projektligj i cili është parë si një mjet për të kufizuar ...

Mediat e vetëfinancuara si cak i grupeve të interesit

Vetëfinancimi i qëndrueshëm i mediave është një nga problemet, me të cilat mediat në Kosovë përballen për një kohë të gjatë, por pandemia e koronavirusit, ...