Postet nga: gazetarët

Respektimi i Ligjit për përdorimin e gjuhëve në Kosovë – Betejë me mullinjtë e erës

Sipas Ligjit për përdorimin e gjuhëve, i cili është miratuar në vitin 2006 dhe është konfirmuar në Kuvendin e Kosovës në vitin 2008, gjuha serbe dhe shqipe janë ...

Arrijnë në Kosovë edhe dy gazetarë nga Ukraina

Sot në Kosovë kanë mbërritur edhe 2 gazetarë të Ukrainës, në kuadër të programit, ‘Gazetarët në Rezidencë në Kosovë’, që do t’i mirëpresë gazetarët ...

Gjendet një bombë në ndërtesën e gazetarëve nga Rusia të strehuar në Gjermani

Policia në Berlin thotë se hetuesit  po studiojnë një bombë të improvizuar që u gjet dhe u çaktivizua të premten në një ndërtesë banimi ku po strehoheshin gazetarë të ...

Ngritën dy aktakuza kundër pesë të dyshuarve për lëndim trupor dhe kanosje ndaj dy gazetarëve

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka njoftuar se ka ngritur dy aktakuza kundër pesë personave për lëndim të lehtë trupor dhe kanosje ndaj dy gazetarëve.

AGK-ja reagon pas presioneve ndaj gazetarit të Grupit KOHA, i njëjti publikoi një shkrim për të parin e Shtimes

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka dënuar gjuhën e përdorur dhe reagimet fyese ndaj Agim Ademit, gazetarit të Grupit KOHA, Agim Ademi, të cilat ...

Media dhe Qeveria s’e shohin me një sy njëra-tjetrën

Viti 2021 nuk ka qenë aspak i lehtë për gazetarët dhe mediat, në kuptimin e një terreni të përshtatshëm për kryerjen e punës së tyre, ...

Gazetarët nga Mariupoli nderohen me Çmimin e Lirisë së Fjalës

Gazetarët Evgeniy Maloletka dhe Mstyslav Chernov raportuan nga Mariupoli i rrethuar nga trupat ruse. Ata dokumentuan fillimin e luftës, luftimet dhe pasojat e granatimeve të rënda.

Reporterët lokalë të pambrojtur përballë krimit dhe korrupsionit 

Në Shqipëri gazetarët përballen me kërcënime dhe dhunë verbale, për shkak të detyrës, nga autorë të krimeve, të afërm të tyre, si ...