Postet nga: gastronomia

Përparim Rama: Zhurmën në qytet e kemi nën kontroll

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka deklaruar se zhurmën në qytet, që krijohej kryesisht nga gastronomia, e kanë nën kontroll.

Fillon faza testuese e aplikacionit për zhurmën nga gastronomia në kryeqytet

Komuna e Prishtinës ka bërë të ditur se prej sot ka nisur faza testuese e aplikacionit për ndotjen akustike nga fusha e gastronomisë.

ATK u bën thirrje gastronomisë, këngëtarëve, stilistëve e salloneve të bukurisë t’i deklarojnë të hyrat

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) u ka bërë thirrje tatimpaguesve nga sektori gastronomisë/hotelerisë, këngëtarëve, stilistëve, si dhe salloneve të bukurisë që t’i ...

Përparim Rama thirrje gastronomëve të pajisen me matës të zhurmës, paralajmëron gjoba deri në 5 mijë euro

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, i ka bërë thirrje sektorit të gastronomisë të pajiset me certifikatë dhe pajisje për matje të zhurmës, ...

Gastronomia në Prishtinë nis të pajiset me mjete për matje të zhurmës

Pas tri diskutimeve publike me qytetarë, përfaqësues të lokaleve dhe Policisë, Komuna e Prishtinës në dhjetor 2022  ka miratuar një rregullore për përcaktim të orarit të ...

Komuna e Prishtinës obligon gastronominë të furnizohen me pajisje që masin zhurmën dhe me certifikatë për decibelët e lejuar

Komuna e Prishtinës ka njoftuar lokalet në sektorin e gastronomisë se me Rregulloren e re duhet të pajisen me certifikatë që përcakton orarin e punës dhe decibelë...

Komuna e Prishtinës miraton rregulloren për orarin dhe zhurmën nga gastronomia

Kuvendi i Komunës së Prishtinës ka miratuar unanimisht rregulloren për orarin e punës dhe mbrojtjen nga ndotja akustike në sektorin e gastronomisë me 45 vota pro, pa ...

Kërkesat e qytetarëve e gastronomëve për rregulloren e re lidhur me orarin dhe zhurmën nga lokalet

Komuna e Prishtinës ka hartuar një draft rregullore që do përcaktojë orarin në lokalet e gastronomisë si dhe nivelin e zhurmës përmes vendosjes së matësve.