Postet nga: GAP

A është zgjidhje tërheqja e parave nga Trusti?

Për disa qytetarë të anketuar nga Radio Evropa e Lirë, tërheqja e një shume parash nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës do të ishte ndihmesë e ...

Salihu: 15 komuna në Kosovë nuk kanë asnjë pronë komunale

Bekim Salihu nga Instituti GAP e ka quajtur të habitshëm vendimin e ekzekutivit për heqjen nga procesi i privatizimit të disa pronave komunale dhe kthimit të tyre në...

GAP: Rritja e pagës minimale prek mbi 100 mijë punëtorë

Nëse paga minimale bruto në Kosovë rritet në 264 euro, atëherë ky vendim prek rreth 30 për qind të tregut të punës apo rreth 105 mijë punonjës, thuhet ...

Hasani: Shqetësuese, 1/3 e të punësuarve po largohen nga Kosova

Pandemia COVID-19 dhe skadimi i Rregullores për Ballkanin Perëndimor fillestar në vitin 2020 kanë krijuar ndryshime të konsiderueshme si në tregun e punës, ashtu edhe në politikën ...

GAP: Qeveria ka shfrytëzuar zonat ekonomike si mjet për përfitime të grupeve të caktuara

Instituti GAP sot ka publikuar raportin mbi ligjin e ri për Zonat Ekonomike, ku thuhet se edhe pse mbi 76 biznese janë vendosur në këto zona dhe zonat ekonomike ...

GAP: Në 14 procese të rekrutimit, Institucionet publike injoruan rekomandimet e britanikëve

Instituti GAP sot ka publikuar raportin “Rekrutimet jomeritore në institucionet publike”, i cili analizon ndikimin e projektit britanik në emërimin e profesionistëve në pozita të larta udhëheqë...

Raporti i GAP: Sa ndikoi COVID-19 në Buxhetin e Kosovës?

Instituti GAP ka publikuar raportin “Ndikimi i pandemisë COVID-19 në buxhetin e Kosovës”.

Instituti GAP: Rreth 40 mijë punëkërkues në 4 muajit e parë të vitit 2020

Instituti GAP ka analizuar ndikimin e hershëm të pandemisë COVID-19 në tregun e punës si dhe ndikimin e masave të Qeverisë së Kosovës në zbutjen e rreziqeve ...