Postet nga: fondi sovran

Qeveria miraton Projektligjin për Fondin Sovran

Qeveria e Kosovës ka miratuar sot Projektligjin për Fondin Sovran të Republikës së Kosovës.

Në shtator pritet që Kosova të bëhet me Ligjin për Fondin Sovran

Lëvizja Vetëvendosje erdhi në pushtet duke premtuar themelimin e Fondit Sovran, i cili vlerësohej si projekti më i madh ekonomik në vend.

Ideatori i Fondit Sovran: Politika nuk do të ketë ndikim

Emanuel Bajra, ideator i Fondit Sovran dhe anëtar i ekipit të ekspertëve të tij ka thënë se fondi është autonom.

Aliu e quan "parodi" idenë për Fondin Sovran

Florin Aliu, njohës financiar dhe profesor në universitetin e Çekisë, idenë e Fondit Sovran e ka quajtur ‘50% parodi’.

Rexhepi: Komplekse - iniciativa për themelimin e Fondit Sovran

‘Komplekse’ e ka vlerësuar iniciativën për themelimin e Fondit Sovran, profesori i ekonomisë në UP, Sejdi Rexhepi.

AAK: Fondi Sovran në kundërshtim flagrant me Kushtetutën

Projektligji për Fondin Sovran është në kundërshtim me Kushtetutën, përkatësisht me nenin 10, ku Kosova determinohet si vend i ekonomisë së lirë.

Në shtator pritet që Kosova të bëhet me Ligjin për Fondin Sovran

Ligji për Fondin Sovran pritet që të shkojë në Kuvendin e Kosovës në muajin qershor.

Kurti: Fondi Sovran është projekti më i madh ekonomik në vend

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se Fondi Sovran është projekti më i madh ekonomik që është bërë ndonjëherë në Kosovë.