Postet nga: Fondi Monetar Ndërkombëtar

FMN: Të hyrat fiskale në Kosovë vazhdonjë të rriten, tensionet në veri ndikuan në bashkëpunimin ekonomik me partnerë dhe donatorë

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), ka thënë se në Kosovë të hyrat fiskale vazhdojnë të rriten me ritëm të qendrueshëm, infalcioni ka vazhduar rënien, si ...

Shefja e FMN-së: Rritja ekonomike do të jetë e ngadalshme jashtë Indisë dhe Kinës

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret vetëm rritje të ngadalshme ekonomike në vitet në vijim, pavarësisht tregjeve të punës, ka thënë shefja e kësaj ...

Lufta në Ukrainë ndikoi në rritjen e çmimeve dhe rënie të ekonomisë edhe në Kosovë

Sikurse në aktivitetin ekonomik në Europë, edhe ekonomia e Kosovës po i ndjen pasojat e luftës në Ukrainë dhe nivelet e inflacionit, sipas vlerësimit të Fondit Monetar ...

FMN: Shqipëria nuk plotëson kushtet për amnistinë fiskale

Në Shqipëri, një mision i Fondit Monetar Ndërkombëtar, deklaroi sot se vendi nuk i përmbush kushtet për realizimin e aministisë fiskale të propozuar nga qeveria. ...

FMN kundër prekjes së parave të Trustit

Kursimet e qytetarëve që grumbullohen në Fondin e Kursimeve Penionale të Kosovës nuk duhet të preken.

FMN: Ekonomia ukrainase do të tkurret për 10 për qind

Ekonomia ukrainase pritet të tkurret për 10 për qind këtë vit, si rezultat i pushtimit rus, mirëpo situata mund të përkeqësohet shpejt nëse konflikti ...

FMN: Lufta në Ukrainë do të ketë ‘ndikim të rëndë në ekonominë globale’

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) tha të shtunën se do ta shqyrtojë kërkesën e Ukrainës për 1.4 miliardë dollarë financim emergjent në bordin e tij ...

Banka Qendrore e Kosovës e mirëpret vlerësimin e FMN-së

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) njofton se ka mirëpritur vlerësimin e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) pas përfundimit të konsultave të Artikullit IV me Kosovë...