Postet nga: FMN

FMN: Inteligjenca Artificiale do t’i prekë 40% të vendeve të punës dhe do t’a përkeqësojë pabarazinë

Inteligjenca artificiale - IA, do t’i prekë gati 40% të të gjitha vendeve të punës, sipas një analize të re nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN).

FMN: Të hyrat fiskale në Kosovë vazhdonjë të rriten, tensionet në veri ndikuan në bashkëpunimin ekonomik me partnerë dhe donatorë

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), ka thënë se në Kosovë të hyrat fiskale vazhdojnë të rriten me ritëm të qendrueshëm, infalcioni ka vazhduar rënien, si ...

FMN i bën thirrje Bankës Qendrore Evropiane të vazhdojë me rritjen e normave të interesit

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) i bëri thirrje Bankës Qendrore Evropiane që të vazhdojë të rrisë normat e interesit deri në mesin e vitit 2024, dhe kërkoi ...

FMN: Normat e interesit do të mund të bien në nivelet para COVID-it

Normat e interesit në ekonomitë e mëdha pritet të bien në nivelet para pandemisë së koronavirusit, për shkak të produktivitetit të ulët dhe plakjes së popullsisë, ka ...

FMN paralajmëron për një vit të vështirë 2023 për ekonominë globale

Për pjesën më të madhe të ekonomisë globale, viti 2023 do të jetë një vit i vështirë pasi forcat kryesore të rritjes globale - Shtetet e Bashkuara, Evropa ...

FMN paralajmëron për një vit të vështirë 2023 për ekonominë globale

Për pjesën më të madhe të ekonomisë globale, viti 2023 do të jetë një vit i vështirë pasi forcat kryesore të rritjes globale - Shtetet e Bashkuara, Evropa ...

Vuajtja e shqiptarëve me inflacionin vijon edhe vitin e ardhshëm, thotë FMN

Shqiptarët po paguajnë këtë vit inflacionin më të lartë në dy dekada ndërsa Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon që çmimet do të vijojnë të rriten edhe ...

Lufta në Ukrainë ndikoi në rritjen e çmimeve dhe rënie të ekonomisë edhe në Kosovë

Sikurse në aktivitetin ekonomik në Europë, edhe ekonomia e Kosovës po i ndjen pasojat e luftës në Ukrainë dhe nivelet e inflacionit, sipas vlerësimit të Fondit Monetar ...