Postet nga: financat

Komisioni për buxhet e transfere miratoi raportin financiar të RTK-së

Komisioni parlamentar për Buxhet dhe Transfere i Kuvendit të Kosovës e ka miratuar raportin financiar të Radio Televizionit të Kosovës për muajt korrik-shtator, si dhe programin ...

Një bankë po i paguan njerëzit që të sjellin kursimet e tyre rezervë për të ndihmuar bizneset vendase në mungesë të monedhave

(CNN) Një bankë ne Wisconsin po sjell ndryshime në komunitetin e tyre duke ndihmuar bizneset lokale që po luftojnë për shkak të mungesës mbarëkombëtare të monedhave ...

Kosovarët më varfërit në rajon, pasurohen mesatarisht vetëm me 0.50 Cent në ditë

Në vitin 2018-të, Kosova regjistroi produkt të brendshëm bruto mbi 6 miliardë e gjysmë, me një rritje reale ekonomik mbi 3.8 përqind, apo më e ulët në katër ...

Shënohet Dita Botërore e Kursimeve

Për të tretin vit radhazi Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK) shënon Ditën Botërore të Kursimeve.

Ministri i Financave flet për të hyrat gjatë këtij viti, por jo për pagën me rritje

Ministria i Financave, Bedri Hamza, ka prezantuar raportin financiar gjashtëmujor për performancën e të hyrave dhe shpenzimeve buxhetore.

SHBA Shkurton Buxhetin në OKB

Shtetet e Bashkuara kanë përgëzuar vendimin për shkurtimin e buxhetit në Kombet e Bashkuara për 285 milionë dollarë gjatë vitit fiskal 2018-19, duke e cilësuar kë...

Ekspertët Skeptikë për Hetimet mbi Financat e Partive Politike

Pasi BIRN publikoi një seri pagesash për kontrata lobimi të raportuara në Departamentin e Drejtësisë në SHBA, të cilat hidhnin dyshime mbi transparencën e Partisë Demokratike dhe ...

610 Biznese më Pak në Gjysmën e parë 2017

Numri i bizneseve të reja në Kosovë ka shënuar rënie për dy tremujorët e parë të vitit 2017, me 610 ndërmarrje të reja më pak, krahasuar me ...