Postet nga: financat e partive politike

KQZ nënshkruan kontratën me kompaninë që do t'i auditoj financat e partive politike

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve [KQZ], më 13.02.2024, nëpërmjet platformës elektronike për prokurim publik në Kosovë, “e-prokurimi”, ka publikuar thirrjen për kontratë për auditimin e financave ...

'Deja Vu’ në tenderët e Kuvendit për auditimin ‘kuletës’ së partive politike

Pasqyrat vjetore financiare të subjekteve politike në Kosovë, bëhen më të besueshme nga publiku kur ato iu nënshtrohen procesit të auditimit.

Lista e financuesve të Lëvizjes Vetëvendosje (Dokument)

Subjektet politike janë të obliguara që të paraqesin në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve të gjitha donacionet që i marrin.

LDK deklaroi vetëm 222 euro donacione, por shpenzoi 735 mijë euro në zgjedhjet e 6 tetorit

Lidhja Demokratike e Kosovës ka deklaruar se në zgjedhjet e fundit kanë shpenzuar 735 mijë euro në fushatën zgjedhore.

Avokati i Popullit: Raportet financiare të partive politike të jenë publike

Një kërkesë e KDI-së që mban datën 13 janar 2017 e drejtuar ndaj Zyrës për Regjistrimin dhe Certifikimin e Partive në KQZ, ka rezultuar me një raport të ...

Raportet Financiare të Partive Politike Nuk e Bindin BE-në

Në emisionin e sontëm “Jeta në Kosovë”, përfaqësusi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Njoki, tha se raportet financiare të subjekteve politike nuk janë audituar ...

A Ndëshkohen Partitë Nëse Nuk i Publikojnë Raportet Financiare?

Ajo e pranoi se ligji që rregullon çështjen e publikimit të financave të partive politike “ka gabime”, por tha se “KQZ është duke e implementuar” si të tillë.

LDK Insiston se Nuk ka Marrë Donacione Private

Në debatin e emisionit “Jeta në Kosovë” rreth financimit të partive politike, Zharku i cili është edhe ministër për Infrastrukturë në qeverinë e Kosovës, tha se sa ...