Postet nga: Filma

Dy projekte filmike nga Kosova pjesë e programit ‘First Cut+’

“The Stork” (Lejleku) nga regjisori Isa Qosja dhe “Në kërkim të Venerës” nga regjisorja Norika Sefa, janë dy projektet filmike kosovare të përzgjedhura nga programi i njohur “...

Dymbëdhjetë filma që duhet t'i shikoni në dhjetor

Recesionisti Nicholas Barber ka zgjedhur 12 nga filmat më të mirë që do të dalin në muajin dhjetor duke përfshirë një animacion të ri të studios ‘Pixar’, vazhdimin e filmit  ‘...

Me ndarjen e çmimeve është mbyllur edicioni i 13-të i festivalit ‘Hyjnesha në fron’

Edicioni i 13-të i Festivalit të filmit “Hyjnesha në fron” është mbyllur dje (02.11.2020) në mbrëmje me ndarjen e çmimeve. Gjithë festivali por dhe ceremonia e ndarjes së çmimeve pë...

Numri i shikuesve në kinematë e Kosovës në rritje

Të dhënat zyrtare të ASK, për vitin 2019 tregojnë se pati më shumë shfaqje teatrore në teatrin “Dodona”, ndërsa shikues më shumë kishte teatri “Oda”. Për dallim ...

Më 4 nëntor shfaqen filmat e prodhuar nga shkolla joformale, ‘Neo School’

Nga 14 shtator - 16 tetor 2020, Kino ARMATA në kuadër të shkollës jo formale, “Neo school’ organizoi ligjërata me kandidatë të zgjedhur për prodhimin e filmave të shkurtë ...

Nis sot në Kino ARMATA festivali i filmit për kulturën malore

Festivali i filmit të malit, “Banff Kosovo 2020” nis sot në ora 19:00 në Kino ARMATA në Prishtinë. Gjatë këtij festival i cili mbahet  për dy ditë, më 7 dhe 8 tetor 2020, ...

Shtyhet për në tetor mbajtja e ‘Prifest 2020’

Edicioni i 12-të i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Prishtinës, “Prifest” do të mbahet në tetor 2020, në versionin online.

Dokufest shpall filmat garues për 2020 

Janë 90 filma nga 51 vende të ndryshme të botës të cilët janë pjesë e programit garues të Edicionit të 19-të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar dhe ...