Postet nga: Filharmonia e Kosovës

Filharmonia e Kosovës mban koncert në Paris

Filharmonia e Kosovës ka mbajtur dje në mbrëmje në kryeqytetin francez koncertin, “Koncerti për Paqe”, për të shënuar 20 vjetorin e çlirimit të Kosovës dhe ...

Ambienti i 'çakorduar' i kushteve të punës në Filharmoninë e Kosovës - VIDEO

Pianistja franceze performon në Prishtinë

Ambasada e Francës në Kosovë përmes një njoftimi ka bërë të ditur se pianistja dhe kompozitorja franceze Françoise Choveaux do të ketë një prezantim para publikut ...

‘Përplasja’ me VIDEO 360 Shkallë

‘Përplasja’ me VIDEO 360 Shkallë

Koncerti “Përplasje” i cili është mbajtur në kuadër të koncerteve paraprirëse të Festivalit DAM është përcjellë edhe nga kamera 360 shkallë e KALLXO.com.

DAM Festival Fillon me ‘Përplasje’

Ndryshe nga vitet e kaluara DAM Festival këtë vit nuk do të realizohet ne mes të muajve mars dhe prill mirëpo do të mbahet në shtator.

KALLXO 360: Koncerti i Filharmonisë në Javën e Frankofonisë

KALLXO 360: Koncerti i Filharmonisë në Javën e Frankofonisë

Dirigjentja franceze Nathalie Marin ka filluar koncertin e Filharmonisë së Kosovës,  ngjarje që ka shënuar fillimin e Javës Frankofonike.

KALLXO 360: Filarmonia e Kosovës

KALLXO 360: Filarmonia e Kosovës

Koncerti u zhvillua nën udhëheqjen e dirigjentes franceze, Nathalie Marin, ndërsa në të u ekzekutuan meloditë e kompozitorëve Hector Berlioz, Jiri Pauer dhe Richard Strauss.

Prishtina nën Meloditë e Instrumentit ‘Marimba’

Orkestra Simfonike e Filharmonisë së Kosovës do të paraqitet sonte para publikut kosovar me muzikën e krijuar nga instrumenti “marimba”.