Postet nga: Fëmijët

Coronavirusi cenon fëmijët e pavaksinuar

Fëmijët që nuk vaksinohen, janë të cenueshëm nga coronavirusi, paralajmërojnë autoritetet shëndetësore në Kosovë.

Fëmijët pa fëmijëri

Situata e rëndë sociale e familjeve, detyron disa nga fëmijët në Kosovë të dalin të shesin, apo të kërkojnë lëmoshë rrugëve. Në Prishtinë, kjo ...

Ndihma sociale që s’u mjafton as për këpucët e fëmijëve

“Fëmijët më kërkojnë këpucë për dimër, sepse në shkollë shkojnë me këpucë të verës”, rrëfen Shpresa.

Pfizer fillon provat për dozën e tretë te fëmijët 6 muaj deri në 5 vjeç

Prodhuesi i vaksinave Pfizer tha të premten se provat e vaksinës së saj te fëmijët e moshës 2 deri në 5 vjeç tregojnë se ajo nuk siguroi imunitetin ...

Tetë raste të inflamacionit të zemrës tek fëmijët të vegjël që u vaksinuan kundër COVID-19

Qendra e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, CDC, tha të enjten se kishte marrë raporte për tetë raste të miokarditit, një lloj inflamacioni i zemrë...

Problemet e shëndetit mendor - identifikimi i hershëm ndryshon jetën e fëmijëve

Të jesh i shëndetshëm mendërisht gjatë fëmijërisë do të thotë të arrish kulmin zhvillimor, emocional, të mësosh aftësi të shëndetshme sociale dhe ...

Pasojat e masmediave në zhvillimin e fëmijëve

Përdorimi i teknologjisë sot konsiderohet një ndër aktivitetet më të zakonshme të fëmijëve dhe jo vetëm. Sipas një ankete të realizuar nga Ministria e Arsimit ...

“Më të vegjëlit e shoqërisë” - pse duhet të jenë të informuar për të drejtat e tyre?

Fëmijët në Kosovë përbëjnë mbi 24% të popullsisë së përgjithshme, andaj është shumë e rëndësishme që ata të jenë të informuar për të ...