Postet nga: Fazli Gajraku

Fazli Gajraku: Procesi i digjitalizimit me plotë sfida, duhet ndihma e Ministrisë së Kulturës

Vitin e kaluar Biblioteka Kombëtare e Kosovës, “Pjetër Bogdani” hapi zyrtarisht Bibliotekën digjitale. Qëllimi i themelimit të kësaj biblioteke është digjitalizimi i fondit bibliotekar ...

Për shkak të pandemisë anulohet organizimi i "Javës së Bibliotekës së Kosovës" 

Biblioteka Kombëtare e Kosovës ‘Pjetër Bogdani” në Prishtinë ka anuluar mbajtjen e edicionit të 18-të të “Javës së Bibliotekës në Kosovës". 

Fazli Gajraku rizgjedhet Drejtor i Bibliotekës Kombëtare

Fazli Gajraku është rizgjedhur drejtor i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” edhe për një mandat të ri.

Përkeqësohet moti, uji pushton ambientet e Bibliotekës Kombëtare 

Përkeqësimi i motit i përcjellë edhe me reshje, ka risjellë depërtimin e ujit në ambientet e brendshme të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, “Pjetë...

Biblioteka Kombëtare ‘Pjetër Bogdani’ shënon 75 vjetorin e themelimit

Biblioteka Kombëtar e Kosovës, “Pjetër Bogdani” ka shënuar sot, ‘Ditën e bibliotekës”, përkatësisht 75 vjetorin e themelimit të saj.

Ekspozita e fotografëve norvegjezë mbush Bibliotekën Kombëtare me foto e thënie të diktatorëve të Koresë së Veriut  

Fotografi të diktatorëve të Koresë së Veriut dhe pano me thënie të ish- diktatorit Kim Jong Il, janë ekspozuar në hollin kryesor të Biblotekës Kombëtare të ...

Përmbyllet projekti ‘Kujtesa e Kosovës’, promovohet libri dhjetë vëllimësh

Biblioteka Kombëtare e Kosovës, “Pjetër Bogdani” ka promovuar sot librin “Kujtesa e Kosovës”, në 10 vëllime, në të cilin janë përmbledhur 100 intervista gojore të 10 pleqve ...

Biblioteka Kombëtare e Kosovës ‘Pjetër Bogdani’ shënon 74 vjetorin e themelimit të saj

Biblioteka Kombëtare e Kosovës ka shënuar sot, më 23 nëntor 2018, përvjetorin e 74 -të të themelimit të saj.