Postet nga: fakulteti filozofik

Ëndrra drejt realitetit, studentët aplikojnë në Universitet

Drejtësia i ka pëlqyer qysh kur ishte e vogël. E kjo e ka bërë Sara Gashin që të vazhdojë ta ndjek ëndrrën e saj dhe ...

Dashamir Bërxulli votohet për dekan në Fakultetin Filozofik

Profesori Dashamir Bërxulli është votuar  për dekan në Fakultetin Filozofik në Universitetin e Prishtinës.

Më 10 qershor në Prishtinë mbahet konferenca ‘Kosova 20 vjet liri dhe përpjekje’

Fakulteti Filozofik i Universitetit “Hasan Prishtina” në Prishtinës në bashkëpunim me Institutin Albanologjik, organizon me 10 qershor konferencë shkencore me titull ‘Kosova 20 vjet liri dhe përpjekje’.

Arsim Canolli: Seminari i Antropologjisë, platformë dialogu e diskutimi akademik

Në tetor të vitit 2018, me nismën e disa profesorëve të Degës së Antropologjisë në Fakultetin Filozofik të UP-së, nisi punën Seminari i Antropologjisë, i cili të ...

Vitin e ardhshëm Kosova synon anëtarësimin në UNESCO

Institucionet shtetërore të Kosovës janë duke bërë përpjeke maksimale që në vitin 2019 të aplikojë dhe të marrin mbështetjen e duhur për anëtarësim ...

Filozofiku i Paguan Profesorët Pa i Mbajtur Orët Mësimore

Pagesat e parregullta janë evidentuar nga Auditori i Brendshëm i këtij Universiteti. Gazeta Jeta në Kosovë e ka siguruar një kopje të draft-raportit të Auditorit për periudhë...

Kërkesa nga Studentët për Dekanët e Rinj

Kërkesa nga Studentët për Dekanët e Rinj

Shkëlqim Beqiri student në Fakultetin e Filologjisë ka thënë për  KALLXO.com se pret nga dekanja e zgjedhur në këtë fakultet Lindita Rugova të rregullojë problemet ...

Dugolli Kundër ‘Ndërhyrjeve nga Jashtë’ në UP

Dugolli Kundër 'Ndërhyrjeve nga Jashtë' në UP

Bujar Dugolli është rizgjedhur Dekan i Fakultetit Filozofik  në zgjedhjet e parakohshme të Universitetit të Prishtinës.