Postet nga: fake news

BIRN mban trajnim mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve në Prizren

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) ka mbajtur trajnimin me 16 gazetarë dhe studentë të gazetarisë të rajonit të Prizrenit mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve.

BIRN mban trajnim mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve në Gjilan

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) ka mbajtur trajnim me 12 gazetarë dhe studentë të gazetarisë të rajonit të Gjilanit mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve.

Politikanët rumunë përhapin dezinformata për vaksinimin

Diana Sosoaca, avokate, 45 vjeçe, është një nga kundërshtaret më të zëshme të vaksinimit në Rumani. Ajo është gjithashtu deputete e Parlamentit rumun.

Si ndikuan lajmet e rrejshme në Kosovë që qytetarët të refuzojnë vaksinën e AstraZenecas?

Mbi 133 mijë vaksina nga prodhuesi AstraZaneca janë hequr nga përdorimi në Kosovë për shkak të skadimit të afatit të përdorueshmërisë.

Sa mirë din m’i lexu lajmet? Hibrid lanson platformën kundër dezinformimit “Checkos”

Sa mirë din m’i lexu lajmet? Hibrid lanson platformën kundër dezinformimit “Checkos”

Mitet rreth vaksinimit anti COVID-19

Që nga fillimi i pandemisë COVID-19 mite e lajme të rrejshme kanë goditur sistemin shëndetësor në nivel global.

Hallka e dobët në zinxhirin e lajmeve të rrejshme - Rrenat brenda llojit

Laura Kryeziu, moderatore në Radio Kosova, kohëve të fundit ka qenë viktimë e dy incidenteve publike.

Lajmet e rreme - Çfarë janë në fakt dhe si mund t`i dalloni ato?

Dezinformimi dhe lajmet e rreme kanë qenë pjesë e shoqërisë për mijëra vjet, por ndoshta kurrë nuk kanë qenë më të përhapura që nga zgjedhja e ...