Postet nga: fake news

Shoqata e Prokurorëve reagon për publikimin e lajmit të rremë për vdekjen e prokurores Valbona Dishaj-Haxhosaj

Shoqata e Prokurorëve të Kosovës ka rreaguar lidhur me publikimin e lajmit të rremë për vdekjen e prokurores Valbona Dishaj-Haxhosaj.

Nga propaganda te Fake news - Si shpërtheu dezinformimi gjatë sulmit në veri?

Pas një sulmi nga një grup i organizuar dhe i armatosur në një fshat në veri të Kosovës, që rezultoi me vdekjen e një rreshteri të Policisë së Kosovë...

Narrativa e lajmeve të rrejshme për Kosovën dhe ndikimet e jashtme

Dezinformatat, çrregullimi i informacionit, propaganda, lajmet e rrejshme dhe narrativa kundër Kosovës janë shtuar viteve të fundit. Këto tendenca hibride janë shtuar kryesisht në kohën e ...

Mungesa e trajnimeve, OJQ-të që avokojnë për gratë pa kapacitete për t`i luftuar lajmet e rreme

Hulumtimet në teren kanë zbardhur që Kosova përballet me probleme serioze të trajtimit të lajmeve të rreme. Në hulumtimet rreth mediave tregohet se një pjesë e madhe e mediave ...

Luftimi i lajmeve të rreme përmes edukimit mediatik

Mosverifikimi i lajmeve dhe shpërndarja e shpejt e informacioneve në rrjetet sociale ka bërë që qytetarët e Maqedonisë së Veriut jo rrallë herë të bien pre e ...

Dështimi për të ndalur rishpërndarjen e propagandës

Reputacioni i mediave të vlerësuara për kredibilitet dhe kretinizëm në Kosovë po sfidohet nga mediat sociale dhe mediat jokredibile, të cilat duke shfrytëzuar rrjetet sociale arrijnë ...

Lajmet e rreme në shërbim të rritjes së ndikimit rus në rajon

Agresioni rus në Ukrainë ka rritur vëllimin e lajmeve të rreme që transmetohen përmes rrjeteve sociale, pas së cilave qëndrojnë qarqe të ndryshme për shtrirjen e ...

Aktakuza e paprecedentë e Prokurorisë që cenon lirinë e mediave  

Me pesë rreshta akuzë e dy faqe në total, prokurori i Prishtinës, Remzush Latifi është mjaftuar që të paraqesë njërën nga aktakuzat më të çuditshme në Republikë...