Postet nga: FACT-CHECK

Planifikimet e Komunës së Ilir Feratit për sigurinë publike

Komuna e udhëhequr nga Ilir Ferati ka vendosur që gjatë vitit 2023 të ndajë mijëra euro në fushat të cilat i kontribuojnë sigurisë publike së Istogut.

Siguria publike nën udhëheqjen e Imri Ahmetit

Kryetari i Lipjanit, Imri Ahmeti, derisa kandidonte për t’u rizgjedhur në këtë pozitë, në debatin zgjedhor për zgjedhjet komunale të vitit 2021, ishte përkujdesur që të ...

Sfidat e Komunës së Klinës për sigurinë publike

Kryetari i Klinës, Zenun Elezaj, derisa kandidonte për mandatin e radhës në krye të Komunës së Klinës, kishte folur edhe për sigurinë publike në ...

Kontrollimi i fakteve të BIRN: Për kosovarët, inflacioni i lartë godet më shumë

Nje familje mesatare kosovare veçse po haste në vështirësi për ta përballuar jetesën para se inflacioni të shënonte rritje. Ekonomistët thonë se ...

Planfikimet buxhetore të Ramiz Lladrovcit në përmisimin e sigurinë publike

Buxheti i miratuar për vitin 2023 për Komunën e Drenasit është 18 milionë e 156 mijë euro. Nga kjo shifër, për ndriqim publik  janë ndarë 300 mijë euro.

Planet e Ferizajt në zgjidhjen e problemeve në sigurinë publike

Për tu përballur me sfidat e sigurisë dhe problemet në dhunën në komunitet komunës së Ferizajt i duhen të paktën edhe 12 psikolog dhe një varg ...

Siguria publike e Mitrovicës nën udhëheqjen e Bedri Hamzës

Komuna e Mitrovicës buxhetin për vitin 2023 e ka 25 milionë euro. Prej tyre, për Shërbime publike, mbrojtje civile dhe emergjenca janë planifiikuar të shpenzohen 777 mijë e 590 euro. ...

Psikologët e ri, shkollat e Vushtrrisë synojnë ti adresojnë problemet e sigurisë

Për ti adresuar problemet me dhunën por edhe problemet e tjera të natyrës sociale tek nxënësit komuna e Vushtrrisë planifikon që gjatë vitit 2023 të shtoj ...