Postet nga: Eugen Cakolli

Cakolli: Zgjedhjet lokale pritet të zgjojnë interes të madh qytetar

Përveç zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të 14 shkurtit, Kosova këtë vit do të mbajë edhe zgjedhjet e rregullta lokale.

Një dekadë pa reformë zgjedhore

Janë bërë një dekadë prej kur në Kosovë është iniciuar reforma zgjedhore.

Presidentes i kërkohet të iniciojë emërimin e anëtarëve të rinj të KQZ-së

Pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme të 14 shkurtit, presidentes së Kosovës Vjosa Osmanit po i kërkohet që të iniciojë procedurat për emërimin e anëtarëve të ...

Cakolli: Kosova po hyn në një krizë të panjohur kushtetuese

Eugen Cakolli nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), organizatë që monitoron punën e Kuvendit të Kosovës, në një bisedë për Radion Evropa e Lirë tha se ...

Muaji i maratonës paszgjedhore në Kosovë

Është bërë një muaj që nga mbajtja e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, ndërsa shpallja e rezultateve përfundimtare nuk ka ndodhur ende, duke shtyrë edhe më tej formimin ...

Pasqyrimi i demokracisë nga zgjedhjet e 6 tetorit

Qytetarët e Kosovës të dielën e 6 tetorit iu drejtuan kutive të votimit në një proces zgjedhor të vlerësuar për organizim dhe pjesëmarrje, e që ...

DnV: Disa qytetarë u lejuan të votojnë me dokumente serbe

Koalicioni i OJQ-ve për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim” ka folur për procesin zgjedhor, ku sipas tyre deri në orën 12:00 shumica e qytetarëve të ...