Postet nga: Enver Rexha

Ministria e Kulturës cakton buxhetin vjetor për arkeologji

Instituti Arkeologjik i Kosovës do të ketë në dispozicion një buxhet prej 410 mijë eurove për viti 2020. Prej tyre 330 mijë euro për mallra dhe shërbime, ndërsa ...

Luftimi i pandemisë së coronavirusit në kohën moderne me metodat mesjetare

Vetëm pak muaj më parë askush nuk do të besonte se një virus do të paralizonte jetën normale në gjithë botën, sikurse edhe në Kosovë.

MKRS lë pa rroga punëtorët e lokalitetit arkeologjik në Dresnik

Dhjetëra punëtorë të lokalitetit arkeologjik të Dresnikut të Klinë po hynë në muajin e pestë pa marrë rrogat e tyre.

Renovimi i dështuar i Kalasë së Artanës, javën e ardhshme nis sanimi i dëmeve

Kompania serbe “Koto” e cila ka bërë restaurimin e dështuar të Kalasë së Artanës (Novobërdës) me paratë e Komisionit Evropian është obliguar që të rikthehet ...

Dëmtohet fasada e murit të rinovuar në Kalanë së Novobërdes

Renovimi i Kalasë së Novobërdës, i bërë më 2015/2016, nga firma “Koto” nga Serbia me fondet të UNESCO-s, Zyra për Evropën Juglindore, po del të mos ...

Ulpiana Pritet të Shpallet Park Arkeologjik

Ulpiana pritet të shpallet park arkeologjik nga fundi i vjeshtës, u tha sot gjatë një vizite që ministri i Kulturës, Kujtim Shala, i bëri qytetit antik.

UNESCO dhe Çorapet e Leshta të Majlinda Kelmendit

UNESCO dhe Çorapet e Leshta të Majlinda Kelmendit

Me një termin më të shkurtër se zakonisht për shkak të skemës programore të RTK-së, emisioni “Jeta në Kosovë” sonte do të sjellë një kolazh ...