Postet nga: Enver Hoxha

Ruajtja e statujës së fundit të Shqipërisë komuniste

Në bodrumin e një muzeu të vjetër, në një fshat të Shqipërisë, një grua 78-vjeçare ruan statujën  e fundit të një diktatori.

Si u bë Shqipëria vendi i parë ateist në botë

Regjimi komunist i Shqipërisë e shpalli fenë të paligjshme dhe zhvilloi një fushatë të gjatë shtypjeje kundër besimtarëve të krishterë dhe myslimanë, duke burgosur dhe ekzekutuar klerikë ...

Auditori i KEK-ut dëshmon në gjykimin për tenderin e maicave

Në gjykimin e ish-drejtorit menaxhues për siguri industriale në KEK, Enver Hoxhës, i akuzuar për një tender për bluza (maica), sot ka dëshmuar Dem Bogaj, ...

Drejtori e ish-drejtori i KEK-ut dëshmitarë në gjykimin e Enver Hoxhës për 'maicat'

Në gjykimin ndaj Enver Hoxhës, i akuzuar se i ka shkaktuar dëm KEK-ut në vlerë prej 57 mijë eurove, Prokuroria po pretendon se ka prova të mjaftueshme me të ...

28 vjet nga rrëzimi i bustit të Enver Hoxhës

Më 20 shkurt 1991, mijëra të rinj u nisën nga “Qyteti Studenti” drejt qendrës së Tiranës për të rrëzuar monumentin e Enver Hoxhës.

Nipi i Enver Hoxhës i dënuar për kokainë del nga burgu

Ermal Hoxha, nipi i ish-udhëheqësit komunist Enver Hoxha është liruar nga burgu.

Të burgosurit politikë shqiptarë, të përdorur si minatorë, fitojnë të drejtën për pension

Fadil Daja ishte 21 vjeç kur u dërgua në burgun e Spaçit pasi u dënua për tradhti.

Enver Hoxha Lirohet në Gjyqin për ‘Maica’

Enver Hoxha, projekt-menaxher i Divizionit për Prodhimin e Qymyrit në KEK është liruar nga akuza për keqpërdorim të pozitës, ose autoritetit zyrtar.