Postet nga: energjia e ripërtëritshme

Von Cramon: Kosovës i duhet një planifikim i duhur për investimet në energjinë e ripërtërishme

Eurodeputetja Viola von Cramon ka thënë se Kosova po humb mundësi në investimet në burime të ripërtërishme të energjisë për shkak të procedurave burokratike.

Projekti i KEK-ut për energji të ripërtërishme nuk fillon deri në vitin 2025

Projekti i Korporatës Energjetike të Kosovës për energji solare dhe me erë apo ndryshe energji të ripërtërishme nuk do të fillojë deri më 2025.

Kosova investon në qymyr, G7 dakordohet që të ndalojnë financimin e projekteve me qymyr

Ministrat e Mjedisit të vendeve të mëdha industriale të njohura ndryshe si G7, janë zotuar se do të heqin gradualisht termocentralet e qymyrit deri në vitin 2035.

Termocentrali më i madh i Australisë do të mbyllet më 2025

Termocentrali më i madh me thëngjill në Australi, do të mbyllet shtatë vjet më herët sesa është planifikuar, ka thënë kompania që menaxhon atë, Origin Energy, duke ...

Sekretariati i Energjisë mirëpret shfuqizimin e vendimit nga i cili përfitonin bizneset e Blerim Devollit

Komisioni i Ndihmës Shtetërore sot ka konfirmuar hulumtimin e Emisionit “Jeta në Kosovë” duke gjetur se skema e aprovuar nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë për tarifa ...

Kosovarët më dorëlirë se gjermanët në financimin e energjisë së pastër

Kulmet e zbardhura të shtëpive në afërsi të termoelektranave të KEK-ut dhe frymëmarrja e vështirësuar nga lirimi i gazrave nga trafiku i stërngarkuar brenda ...

Zyra e BE-së kundër vendimit të ZRrE-së për favorizim të investitorëve

Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka marrë vendim që të rrisë sasinë e energjisë solare e cilat do të përfitojë tarifa nxitëse.

Në 2021-ën pritet të përfundojë ndërtimi i 'Parkut të Erës' në Bajgorë

Kryeministri në largim, Ramush Haradinaj ka njoftuar se është finalizuar procedura për për 'Parkun e Erës' në Bajgorë i ndërmarrjes Sowi-Kosovo.