Postet nga: Energjia dhe ambienti

Politikat e BE-së për Energjinë Kërcënojnë Degradimin e Mjedisit në Kosovë

Nga Kristen Chick, Politico EU

Termokos “Vishet Trash” për Dimrin e Prishtinës

Termokos “Vishet Trash” për Dimrin e Prishtinës

Këtë vit pritet të ketë furnizim të rregullt me ngrohje por ekzistojnë edhe përgatitjet për skenarët më të këqij.

KOSID Kundërshton Miratimin e Rekomandimeve të Shtrembëruara për Energjinë

KOSID Kundërshton Miratimin e Rekomandimeve të Shtrembëruara për Energjinë

Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) ka organizuar një konferencë të jashtëzakonshme lidhur me mosvotimin në Kuvend të peticionit të 33 mijw ...

KOSID dhe FIQ: Zhvendosja e Detyruar Varfëroi Banorët e Obiliqit

Projekti i Qeverisë së Kosovës për zhvendosjen e detyruar të popullsisë nga fshatra të Obiliqit me qëllim të shfrytëzimit të linjitit për prodhim energjie elektrike ...

Energjia Solare-Synimi i Devollit Që Nxit Reagime

Birra Peja ka siguruar toka private në fshatrat Madanaj dhe Rrypaj, në Zonën Kadastrale “Kusari” të Komunës së Gjakovës për të instaluar panelet solare për ...

Nuk Nxitet Energjia nga Dielli

“Solar Green Energy” nga Kosova së bashku me kompaninë zvicerane “Rabasolar” kanë marrë në shfrytëzim 16 hektarë tokë në Komunën e Kamenicës për ta ndërtuar aty ...

KOSID-i: Megavatë Shtesë Nga Energjia e Erës

Visar Azemi nga KOSID-i ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që në vend se të ndërtojë një termocentral të ri, të fokusohet në politika rigoroze që do ...

KOSID: Trepça të Ketë Trajtim të Veçantë (TV)

Në një konferencë për çështjen e Trepçës mbajtur të hënën në Prishtinë, u konkludua që me anë të ndryshimit të statusit të kësaj kompanie, qeveria ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!