Postet nga: Energji elektrike

Mbi 325 GWh ishte konsumi i rrymës në Kosovë vetëm në muajin qershor të këtij viti

Të dhënat nga Agjencia e Statistikave të Kosovës për prodhimin e thëngjillit, rrymës apo energjisë elektrike dhe konsumin e tyre, për muajin qershor të ...

Qeveria miraton masat e emergjencës në furnizim me energji

Qeveria e Kosovës, me propozim të Ministrisë së Ekonomisë ka miratuar vendimin për shpalljen e masave emergjente në furnizimin e energjisë.

Rusia ndërpret furnizimet me energji në Finlandë

Dëshira e shprehur e Finlandës për antarësim në NATO po shoqërohet me pasoja. Koncerni energjetik rus Inter RAO nuk do të furnizojë më me energji ...

Reagon KEK-u: Eksportojmë energji elektrike natën kur përmbushen nevojat e konsumit vendor

Korporata Energjetike e Kosovës ka dalë me sqarim rreth eksportit/importit të energjisë elektrike.

Sekretariati i Komitetit të Energjisë monitoron situatën në rast të ndërprerjes së furnizimit

Sekretariati i Komitetit të Energjisë tha se ishte shumë i shqetësuar për situatën në Ukrainë, me një deklaratë për shtyp të lëshuar më 22 shkurt, një ...

Komunat veriore të Kosovës furnizohen me rrymë nga Serbia që nga dhjetori i vitit 2020, thotë zv/kryeministrja e Serbisë

Vendimi i operatorit të sistemit të transmisionit të energjisë elektrike në Kosovë që të mos mbulojë shpenzimet e energjisë elektrike në katër komuna të Kosovës, ku shumica janë ...

KEDS dhe KESCO importuan mbi 9 milionë euro rrymë vetëm gjatë tetorit

Kompania për distribuimin e energjisë elektrike KEDS, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se gjatë muajit tetor ka importuar 9,15 milionë euro energji elektrike.

Kosova eksportoi rrymë mbi 836 gigavat, përkundër rritjes së konsumit mbi 27%

Në tre muajt prill-qershor të sivjetmë, konsumi i rrymës u rrit mbi 27 për qind në raport me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Përkundë...