Postet nga: Elizabeth Gowing

Drejt e në Temë

Drejt e në Temë

Më kujtohet një poster në zgjedhjet e fundit në Kosovë që thoshte: “Numri xx; e di pse”. Është një lloj posteri që sheh në sistemet politike ku votimi ë...

Rrjeti Hekurudhor Gjurmë si Lindi Prishtina

Rrjeti Hekurudhor Gjurmë si Lindi Prishtina

Para rreth dë javësh u zhvillua seria e fundit e vikendeve hajde!, organizuar si pjesë e kremtimit të Ditëve të Trashëgimisë Europiane në Kosovë. Udhëtimet me ...

Pushim me Arinjtë

Pushim me Arinjtë

Ende është vera – don me ikë prej kufizimeve dhe streseve që të pengojnë; don me u shtri, me luajtë, me gjetë diku  një vend e me u ul ...

Një Ditë Agjërim

Një Ditë Agjërim

Do të vëreni shenjat e Ramazanit, muajit më të shenjtë nga të gjithë për myslimanët, nëse banoni në Kosovë; edhe në Prishtinë. Shenja më e dukshme ë...

Fillon Zhdukja e Qeseve Ndotëse

Fillon Zhdukja e Qeseve Ndotëse

Ka shumë arsye për qeset e plastikës që mbysin ekosistemet e Kosovës, qoftë në fushë, qoftë në lumenj. Në vend se ta ripërdorin një qese, konsumatorë...

Parku Taukbashqe

Parku Taukbashqe

Është një park i vogël që e shihni para se të arrini në Gërmi - si një meze para festës së të korrurave. Një copë tokë e ...

Në Shtëpi në Hoçë të Madhe

Në Shtëpi në Hoçë të Madhe

Nëse po, kam një lajm të mirë. Njëri prej vendeve të preferuar për bujtje në Kosovë për mua tash ka qasje më të lehtë. Më pë...

Ve-çanta

Ve-çanta

Nëse ke qenë në Mitrovicë kohën e fundit, do të kesh pa kafazë të verdhë në pikat më kryesore të qendrës së qytetit. Ndoshta ke pa gjithashtu ...