Postet nga: Elizabeth Gowing

Martesat e Hershme, Shqetësim për Komunitetet Rom, Ashkali e Egjiptas

Një hulumtim i bërë nga “The Ideas Partnership” për fenomenin e martesave të hershme të komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptas në komunën e Fushë Kosovës tregon ...

Ushqimet e Shpërblyera Kosovare

Ushqimet e Shpërblyera Kosovare

Biseda e rastësishme në atë kurs mes shkrimtares Mirjam Letsch dhe Anke Gerrits, kryetares së organizatës humanitare “Care for Kosovo Kids” (Kujdes për Fëmijë...

Bonbonet prej Anglisë që ndihmojnë kosovarët

Bonbonet prej Anglisë që ndihmojnë kosovarët

Diçka që filloi me hapa të pasigurt derisa ajo mësoi vallet vendore është zgjeruar deri në përfshirjen nëpër shkolla anembanë vendit të përkrahjes së ...

Aventurierët Vendosin Kosovën në Hartë

Aventurierët Vendosin Kosovën në Hartë

Jeremy Cameron, një anglez në moshën gjashtëdhjetëvjeçare, ka ëndërruar të ec nga qyteti holandez, Hook of Holland e deri në Stamboll. Këtë verë, “...

Përjashtim dhe Varfëri

Përjashtim dhe Varfëri

“Magjup”, “rom”, ”ashkali”, “egjiptas”, ‘RAE’… sasia e emrave tregon në vetvete konfuzion për këto komunitete në Kosovë. Disa ...

Çarshia e Gjakovës: zdrukthtarët, kufomat, rakia dhe librat

Çarshia e Gjakovës: zdrukthtarët, kufomat, rakia dhe librat

A ishim në Rive Gauche të Parisit? Ndonjë vend në trend në San Franciso? Jo! Të shtunën në mbrëmje ndodheshim në çarshinë e vjetër të Gjakovës, ...

Ekspresi otoman

Ekspresi otoman

Ekspres Prizren-Stamboll është një linjë që e lidh Kosovën drejtpërdrejt – dhe pothuajse pa ndalje – me historinë e saj osmane. Më është dukë shumë romantike që mundesh ...

Pse Këta Fëmijë Nuk Janë në Shkollë?

Pse Këta Fëmijë Nuk Janë në Shkollë?

Kjo është pyetje mjaft e shpeshtë e njerëzve që ndodhë të gjenden të ndalur para semaforëve në qendrën e kryeqytetit dhe ndërkohë u vije një grup ...