Postet nga: Eksport

Statistikat për muajin tetor, Kosova më shumë bleu në Serbi e shiti në Shqipëri

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për tregtinë e jashtme të mallrave të Kosovës tregojnë për një deficit tregtar më të ulë...

Mbi 245 milionë euro deficiti tregtar në muajin shtator

Të dhënat nga tregtia e jashtme e mallrave në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të ulët për -4.5 për qind në muajin shtator 2020, ...

FMN dhe OBT paralajmërojnë kundër kufizimeve në eksporte gjatë pandemisë

Kufizimi në rritje i eksporteve, për shkak të pandemisë së coronavirusit, mund të jetë “shumë kundër produktiv”, paralajmëruan të premten Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Organizata ...

Kosova Blen në Serbi, Shet në Indi

Nga të dhënat e tregtisë së jashtme të publikuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), Kosova vazhdon të jetë në deficit tregtar.

Serbia për Import, India për Eksport

Muaji dhjetor 2015 është karakterizuar me një deficit prej 230 milionë eurosh, krahasuar me vlerën prej 198.5 milionë eurosh që ishte në periudhën e njëjtë të vitit 2014.

BE-së i Zbehet Epërsia në Tregtinë e Shërbimeve

Në vitin 2014, teprica në tregtinë ndërkombëtare të shërbimeve të Bashkimit Evropian shënoi rënie në 162.9 miliardë euro, për herë të parë gjatë 5 viteve. Kjo u ...