Postet nga: Ekspertet

Rekomandimet për aftësimin e bllokut A5, KEK-u pritet të nënshkruajë kontratë mbi 50 mijë euro me një kompani gjermane

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) pritet të nënshkrujë kontratë me një kompani gjermane, për angazhimin e ekspertëve për dhënien e rekomandimeve për aftë...

Kërkesa e Britanisë së Madhe që krahas Ukrainës, edhe Ballkani Perëndimor të ketë “mbështetjen për mbrojtje nga Rusia” – flasin njohësit e sigurisë

Ditë më parë sekretarja e Jashtme e Britanisë së Madhe, Liz Truss tha se krahas Ukrainës, vëmendje rreth kapaciteteve ushtarake duhet kushtuar edhe Ballkanit Perëndimor dhe jo ...

Raporti i ekspertëve të BE-së, telashet që i karakterizuan zgjedhjet e 14 shkurtit 

Problemet me votimin jashtë Kosovës, mosrespektimi i masave kundër pandemisë gjatë fushatës, rinumërimi i votave për shkak të mospërputhjeve, gjatë procesit të zgjedhjeve të ...

Prizreni

Kosova pa ciceronë të licencuar, pasojat - shtrembërime të rënda të fakteve

Republika e Kosovës nuk e ka të rregulluar me ligj çështjen e ciceronëve (udhërrëfyesve) turistik. Ligji për turizmin nuk parasheh as licencim të tyre, mandej ...

Ekspertët tregojnë se kur mund të flitet për imunitet tufe ndaj variantit Delta

Përpara se të dilnin variantet e reja të virusit korona, vlerësohej se imuniteti i tufës prej sëmundjes kovid-19 mund të arrihej nëse 60 deri 70 për ...

Ekspertët britanik identifikojnë ushqimet që shkatërrojnë organizmin

Ushqimet si buka e bardhë, gjalpi, reçeli, lëngu i frutave dhe çokollatat mund të gjenden kudo në frigorifere në tërë Britaninë. Por ato paraqesin rrezik të madh ...

Ekspertët: Mos zgjidhni mes vaksinave, merrni cilëndo që u jepet

Ekspertët thonë se në garën globale kundër varianteve të reja të koronavirusit, është e domosdoshme të arrihet me shpejtësi imuniteti i tufës, duke vaksinuar sa ...

Ekspertët zviceranë edhe me një raport për vdekjen e Deharit