Postet nga: Ekonomi

Oda Afarizmit dhe afaristët e Mitrovicës dhe të Vushtrrisë flasin për sfidat e biznesit

Afaristët e Mitrovicës dhe Vushtrrisë patën mundësi të shpalosin problemet e shumta me të cilat ballafaqohet komuniteti i biznesit në këtë regjion. E kjo u ...

Eksportet bien, importet stagnojnë gjatë vitit 2019 në Shqipëri

Eksportet e mallrave shqiptare pësuan në rënie në masën 4% gjatë vitit të kaluar ndërsa importet u rritën lehtë me 1.2%, një stanjacion që duket se reflekton ...

Kredi në emër të bamirësisë me interes mbi 80 për qind

Besa (identiteti i njohur për redaksinë) është një qytetare nga Prishtina e cila kishte nevojë për një kredi të shpejtë familjare dhe për t’i siguruar paratë ...

Në muajin shtator, taksa 100% ndali mbi 44 milionë euro mallra nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina

Në muajin që shkoj, Kosova e rriti shkëmbimin tregtar të mallrave nga BE dhe vendet e tjera të lindjes, përderisa importi nga vendet e CEFTA-së gati sa nuk ...

Paga në sektorin privat më ‘shtatshkurtra’ ndër tjerat, për 6 vite u rrit 34 euro

Sektori privat vazhdon të çalojë sa i përket rritjes së pagave në Kosovë. Në këtë sektor u dashën hiç më pak se 6 vjet që paga mesatare të ...

Oda Ekonomike Amerikane: Luftimi i ekonomisë jo formale të jetë prioritetet i Qeverisë së re

Mjedisi i parashikueshëm legjislativ dhe rregullativ, funksionalizimi i ekonomisë së tregut, trajtimi i barabartë i të gjitha bizneseve si dhe luftimi i ekonomisë jo formale duhet të jenë prioritetet ...

E rrallë, rreth 10% zbutet deficiti tregtar në muajin qershor

Shkëmbimi tregtar i Kosovës, me vendet e jashtme, në muajin ishte me rënie. Në raport me muajin qershor të 2018-ës, tregtia me vendet e Bashkimit Evropianë ...

Produktet amerikane përmes Kosovës në Evropë

Zona ekonomike amerikane në Kosovë, sipas pritjeve të institucioneve dhe përfaqësuesve të bizneseve, do të mund të tërheqë investitorë të shumtë amerikanë të cilët më pas ...