Postet nga: Egjiptas

'Shpresa', shpresë për parandalimin e martesave të hershme

Përmes protagonistes së quajtur Shpresë, filmi ‘Romni’ vë në pah shpresën për parandalimin e martesave të hershme tek vajzat e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian.

Partitë e komuniteteve boshnjak e rom pritet të ankohen në PZAP

Partitë e komuniteteve boshnjak e rom, pritet të ankohen në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa dhe në institucione tjera, për siç thonë manipulim votash nga Lista Serbe, ...

Boshnjakët kosovarë dhe partitë rome planifikojnë të kundërgodasin lidhur me “mashtrimin elektoral” 

Përfaqësuesit tradicionalë të Boshnjakëve dhe Romëve në Kosovë këmbëngulin se partia kryesore serbe e Kosovës, manipuloi me votën e komuniteteve të tyre ...

Romët, Ashkalinjtë dhe Egjiptasit e Kosovës kanë nevojë për ndryshime të vërteta

Kushtetuta e Kosovës garanton vende në Kuvendin e Kosovës për romët, ashkalinjtë dhe egjiptasët, megjithatë ky fakt nuk ka ofruar një zë të vërtetë ...

Komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptas në Kosovë, të pambrojtura përballë COVID-19

 

Policia flet për dëmtimin e varrezave në Rahovec

Sot janë dëmtuar varrezat e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptas në Rahovec.

Dëmtohen varrezat e komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptas në Rahovec

Shefi i Zyrës Komunale për Komunitete dhe Kthim në Rahovec, Lendrit Qeli, ka njoftuar se sot janë dëmtuar varrezat e komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptas në Rahovec.