Postet nga: duhanpirja

Duhanpirja lidhet me rrezik më të lartë të hospitalizimit për shkak të sëmundjeve mendore

Duhapirja është e zakonshme në shumë shoqëri, por dëshmitë në rritje vazhdojnë t’i tregojnë rreziqet e mundshme të kësaj praktike. Një fushë me interes është marrë...

Pirja e duhanit në Evropë: cilat vende janë më shumë dhe më pak të varura nga duhanpirja dhe cigaret elektronike?

Sot është Dita Botërore kundër Duhanit. A janë cigaret elektronike mik apo një armik? Dhe si krahasohen vendet evropiane për sa i përket normave të pirjes ...

‘Smoke free Sweden’: Pse suedezët po e lënë duhanpirjen?

Suedia është në rrugën e duhur për t'u bërë një nga vendet e para "pa duhan" në botë, e përcaktuar si më pak se 5% e popullsisë ...

AUV: Për pesë muaj në Kosovë u shqiptuan 60 gjoba për shkelje të Ligjit të duhanit

Zyrtari për informim në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), Lamir Thaçi, ka bërë të ditur për KALLXO.com se për pesë muaj në Kosovë ...

Mjekët flasin për dëmet që u shkakton duhani duhanpirësve pasivë dhe fëmijëve

Në emisionin “Kallxo Përnime” është transmetuar reportazhi për mosrespektimin e Ligjit për duhanin në vende të mbyllura.

Shkencëtarët më në fund e kanë zgjidhur misterin se pse disa duhanpirës afatgjatë nuk kanë kurrë kancer në mushkëri

Midis njerëzve që pinë duhan, por që nuk kanë kurrë kancer në mushkëri, shkencëtarët kanë gjetur një avantazh të qenësishëm.

Morina: Shumica e pacientëve në Pulmologji kanë sëmundje që u shkaktohen nga pirja e duhanit

Pacientët më të shpeshtë në Klinikën e Pulmologjisë janë ata që pinë duhan.